Far græd over dræbt søn i retten

En fars dybe smerte over at miste sin søn blev demonstreret, da en nævningesag begyndte mandag morgen i Retten på Frederiksberg.

- Han dræbte min søn, sagde faren til en politibetjent, som forsøgte at dæmpe hans verbale udfald på arabisk mod de fire unge.

Gruppen er tiltalt for at have slået 20-årige Ali Hassan Agha ihjel i oktober 2012. Den pædagogstuderende døde af de slag, spark og knivstik, han blev tildelt på en sti mellem Mørkhøj og Tingbjerg.

På sin plads på tilhørerpladserne brast faren flere gange i gråd. Indimellem rettede han sin vrede mod særligt én af de unge:

- Tag til Irak, så bliver du henrettet, tag til Marokko, så bliver du henrettet, sagde han henvendt til de fire, der i dag er 18 og 19 år.

Derimod kaster en af de unge mange smil ned til en anden gruppe på tilhørerpladserne.

Denne mand nægter overhovedet at have deltaget i, hvad, politiet mener, er et i forvejen planlagt overfald på Ali Hassan Agha, som angiveligt blev lokket i et baghold.

Derimod tilstår de andre tre vold i et vist omfang. Den ene siger, at han slog Agha i ansigtet med knyttet næve og sparkede ham flere gange på kroppen. En anden erkender to spark, mens den tredje siger, at han to gange slog offeret i ansigtet.

Ingen tilstår altså at have brugt kniv mod den pædagogstuderende, der boede i Københavns nordvestkvarter.

En række detaljer om volden er ved sagens begyndelse gennemgået af senioranklager Maria Cingari.

"Han bløder over det hele," lød det desperate opkald til alarmcentralen om den 20-årige. "Jeg tror fucking, han dør," fortsatte en af de unge, der fandt offeret på stien.

Anklageren har desuden vist billeder af blod på sten og planter.

Sagen fortsætter med afhøringer af de tiltalte og en håndfuld vidner.

En af de fire, der er udenlandsk statsborger, risikerer at blive udvist af Danmark, hvis han findes skyldig. Dommen ventes sidst på ugen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip