Far kæmper for forældremyndighed: Frygter søn bliver misbrugt

Det skriver BT.

'Oliver' var fire år gammel, da far Kim Buch skulle tørre ham efter et toiletbesøg.

- Det er ikke særlig sjovt, at ’B’ altid driller sådan, betror drengen sig til sin far.

B er et af moderens nære familiemedlemmer, og Oliver fortæller sin far, at B kilder ham i numsen og stikker fingeren derop. Det får Kim Buch til at kontakte advokater og andre fagpersoner, der anbefaler ham at optage sine samtaler med Oliver og melde det til politiet.

Læs også: 18-årig slog pædofil far ihjel: Straffet med seks timers fængsel

Men selvom Red Barnet, Børnerådet og Børns Vilkår støtter Kim Buch i sin sag, handler kommunen ikke.

Chefpsykolog i Red Barnet, Kuno Sørensen, skriver i marts 2011 et brev til politiet, hvor han skriver: "at Oliver beskriver oplevelser og forløb, som han ikke har et færdigt sprog til at beskrive".

Politiet må dog opgive sagen, da Oliver ikke vil sige noget under en videoafhøring. Senere venter han dog på sin far, der er ved at blive afhørt, og betror sig her til en politiassistent.

- ’B’ tisser mig også i munden... tisser også mange andre mennesker i munden, de bliver rigtig sure, skriver politiassistenten i sin rapport, at Oliver har sagt.

To år senere siger Oliver dog, at det bare var noget, han havde fundet på.

Læs også: Danske efterforskere fælder pædofil mand i Rusland

Familien bor i Gladsaxe Kommune. Her mener familiechef Tine Vesterby Sørensen, at Oliver er fint beskyttet hos sin mor, også selvom han har kontakt med B.

Foreningen Far er også gået ind i sagen. Her mener man, at kommunens sagsbehandlere typisk tager moderens parti i disse sager.

- I den konkrete sag kender ingen sandheden, men man lytter til mor, og på trods af adskillige bekymringsskrivelser fra Red Barnet, Børns Vilkår og erfarne politifolk sker der ingenting. Man lader ikke kun barnet forblive hos sin mor, men ser også gennem fingre med, at barnet opholder sig hos en mistænkt midt under politiets undersøgelser og ransagninger. Det ville aldrig ske, hvis det var på fars side, mistanken lå, siger Jesper Lohse, der er formand i Foreningen Far.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Sagen er nu lukket hos myndighederne, og Kim Buch har fået sit samvær med Oliver skåret ned fra otte dage om måneden til tre. Efter sagsforløbet vil Olivers mor nu helt have stoppet samværet, men det stopper ikke Kim Buch.

- Jeg ser ham gå i stykker for øjnene af mig. Han siger ting, der er alt for velreflekterede for en syv-årig. ’Hvorfor må jeg ikke bare få lov til at få et dejligt liv? Jeg tror, at Vorherre er ond’, siger Kim Buch til BT.

Oliver er ikke drengens rigtige navn. Hans mor og familiemedlemmet B har ikke ønsket at udtale sig.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip