Far og mor blev skilt og flyttede: Børnene blev boende i huset

I Norge debatterer politikerne lige nu et forslag om, at børnene skal have lov til at blive boende i huset, når forældrene bliver skilt, mens forældrene må være dem, der flytter ind og ud, når de skal være sammen med børnene.

Sådan er der allerede nogle, der gør. Da Jesper på 12 år og Agnes på ni års forældre blev separeret i maj 2013, besluttede de sig for at lade børnene blive i huset, så de ikke skulle flyttes mellem forældrene. Det skriver VG

- Det har fungeret rigtig fint. Børnene bliver belastet hårdt nok, som det er, når ens forældre går fra hinanden, så vi bestemte os for, at ungerne skulle blive, og at vi skulle flytte ud og ind hver uge, siger Øystein Bagle-Tennebø til avisen. 

Forældreparrets udgangspunkt var at begrænse omfanget af de forandringer, børnene skulle igennem. I stedet ønskede de, at sønnen og datteren skulle beholde deres trygge omgivelser, deres nærhed til skole, idrætsanlæg og venner.

Derfor lejede de en lejlighed. Børnene bor i barndomshjemmet, mens Øystein Bagle-Tennebø og ekskonen Kjersti skiftes til at bo hos børnene og i lejligheden hver anden uge.

Børnene selv er glade for at slippe for at skulle pakke alle deres ting, huske skolebøgerne og gå glip af tiden med vennerne, som bor i nærheden.

- Og så slipper jeg for at vaske og støvsuge to huse, men bare et, siger Jesper på 12 år, hvilket forældrene ifølge VG griner lidt af.

Det nu skilte ægtepar valgte sammen lejligheden, som de bor i hver anden uge på skift.

- Det er gået fint hidtil. Vi har hvert vores soveværelse i lejligheden, som sikrer, at vi har noget privat, siger Kjersti.

Det norske parti Venstre - der i modsætning til i Danmark er på venstrefløjen i norsk politik - har rejst debatten forud for partiets landsmøde i weekenden.

Læs også: Mor indsendte stolt sin 10-årige søns digt: Nu hyldes han for sine rørende ord 

Partiet er lidt usikre på, hvordan man lovmæssigt skulle kunne opretholde et krav om, at børnene får lov at blive boende, men mener det er vigtigt at sikre børnenes rettigheder.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip