Far og søn hævede død kones kontanthjælp i ni år

En 81-årig far og hans 53-årige søn fra Valby er tiltalt i en usædvanlig sag. De hævede angiveligt kontanthjælp i ni år til deres afdøde hustru og mor.

Ifølge Ekstra Bladet blev der hævet omkring 600.000 kroner fra 2002 til 2011. Det fremgår af anklageskriftet, som avisen er kommet i besiddelse af.

Desuden er de tiltalt for også at have forfalsket den afdøde kvindes underskrift.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Anklager Flemming Petersen kalder det en usædvanlig sag:

- Konen dør tilbage i 2002, hvor ægteparret er i Teheran på ferie. Under opholdet afgår konen ved døden, og det er angiveligt her, ”filmen er knækket”, siger han til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Manden afleverer sygesikring og pas til ambassaden dernede, men uheldigvis kommer de informationer ikke videre til Københavns Kommune.

Dødsfaldet blev derfor ikke registreret hos Københavns Kommune, da de personlige papirer ikke blev sendt videre. Og kontanthjælpen fortsatte ufortrødent.

Den 81-årige mand gjorde også sit til at dække over hustruens død. Han skrev i flere tilfælde under i konens navn og han forsøgte gentagne gange, at forklare sig ud af pinen, når der blev bedt om en personlig samtale med den afdøde kvinde.

Også parrets ene søn, en 53-årig mand, har ifølge anklageskriftet dækket over moderens død.

Sønnen havde ved flere lejligheder ringet til kommunen og haft undskyldninger for, hvorfor moderen ikke kunne møde op eller tale i telefon.

Begge tiltalte nægter sig skyldige.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip