Far og sønner fængslet for stort røveri mod familie

Det var efter alt at dømme penge, der var motivet bag et overfald på en familie i Vejle lørdag. Mange penge.

Det er kommet frem søndag, hvor en far og to sønner er blevet fængslet efter et grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

- De er sigtet for groft røveri for med vold eller trusler om vold mod de forurettede at have frataget dem en taske med et ukendt pengebeløb, fortæller anklager Mette Schjoldager til Ritzau.

Familien har oplyst til politiet, at der var op mod en halv million kroner i tasken. Pengene havde de været i Aarhus og veksle fra euro til kroner. De stammede angiveligt fra familiefarens arbejde, nemlig handel med biler.

Røveriet skete lørdag eftermiddag på Nørremarken i Vejle. Her blev en far og en mor på 35 og 33 år, som kørte i bil med deres 8-årige søn, ifølge sigtelsen overfaldet af tre gerningsmænd.

Gerningsmændene var angiveligt fulgt efter familien fra Aarhus, hvor pengene var blevet vekslet fra euro til kroner.

Politiet har fundet og beslaglagt en strømpistol og en såkaldt totenschlæger, som er et slagvåben. Men ikke alle er enige om, hvad der præcist er foregået.

- De sigtede ville ikke udtale sig under retsmødet, men de har forklaret til politiet, at de opsøgte familien, som skyldte dem penge. De sigtede siger, at det var dem som blev overfaldet, fortæller Mette Schjoldager fra Sydøstjyllands Politi.

Dommeren ved Retten i Horsens havde ved søndagens retsmøde mest tiltro til familiens - og dermed anklagemyndighedens - udlægning af sagen. Hun valgte at fængsle de tre mænd på 45, 18 og 17 år i foreløbig 26 dage.

Ifølge Mette Schjoldager var det ikke familien selv, som anmeldte røveriet til politiet, men et vidne på gerningsstedet. Politiet pågreb de mistænkte efterfølgende. Det skete i Horsens.

- Der er ikke fundet nogen penge, fortæller Mette Schjoldager.

Anklageren oplyser, at faren fra familien, som angiveligt blev overfaldet, har "en del skader".

- Men to af de sigtede har også mindre skader, så nu skal efterforskningen klarlægge nærmere, hvad der er foregået, siger hun.

/ritzau/

Dagens Gossip