Far på ulykkesfærge: Drengene så lys komme tættere på

Det kunne være gået alvorlig galt, men heldigvis kom ingen personer noget til, da et tankskib natten til søndag kolliderede med passagerskibet Stena Jutlandica, der sejler mellem Frederikshavn og Göteborg.

Ifølge Ekstra Bladet lå danske Thomas Krogh og sov i restauranten, da kollisionen skete klokken 02.20. Hans drenge var ovenpå, da kollisionen skete, og de var således vidner til, at skibene stødte ind i hinanden.

- Drengene ser noget lys, der kommer tættere på. De kan se, at det ser ud, som om at de prøver at undvige det, altså så skibet vender snuden den modsatte på vej på vej ind i Skærgården, siger Thomas Krogh til Ekstra Bladet.

- Og så er det så, at de går op mod hinanden. Det larmer og det rykker i færgen. Man kunne tydeligt mærke det, siger han til avisen.

Thomas Krogh var på vej på kanotur i Sverige med sin familie. Ifølge ham gik der et godt stykke tid, før passagererne fik at vide, hvad der var sket.

- Men det mest groteske var den dårlige kommunikation. Der gik et kvarter, før vi fik at vide, at der var tale om en påsejling, og at vi tager vand ind, siger han til Ekstra Bladet.

Den svenske passager Jonatan Svedmyr fortæller til svenske Aftonbladet, at han blev vækket af en høj, metallisk lyd. Efterfølgende talte han med et norsk par, der havde været på dækket, da kollisionen indtraf.

- De så det hele, og de fortalte mig, at det var meget tæt på, at vi var blevet ramt rigtigt. Nu var det alvorligt nok, men følelsen var, at det kunne være endt rigtig slemt ved en kraftigere kollision, siger Jonatan Svedmyr til Aftonbladet.

Stena Line oplyser i en pressemeddelelse søndag morgen, at samtlige 620 passagerer og besætningsmedlemmer slap uden skader.

Årsagen til kollisionen er uafklaret, og hændelsen skal nu undersøges.

/ritzau/

Dagens Gossip