Far til dræbt journalist: Våbenloven skal strammes

Faren til den kvindelige tv-journalist, der onsdag blev skudt og dræbt under en direkte udsendelse i den amerikanske delstat Virginia, vil kæmpe for at få ændret kontrollen med våben i USA.

Alison Parker og kameramand Adam Ward fra tv-stationen WDBJ7 blev dræbt midt under et interview. Den dobbelte drabsmand, der var tidligere medarbejder på tv-stationen, tog senere livet af sig selv.

Andy Parker mener, at hans datter og hendes kollega kunne have været i live og tragedien undgået med en mere restriktiv våbenlovgivning.

- Jeg har ikke tænkt mig at holde mund, indtil der sker noget. Lovgiverne er nødt til at mande sig op, siger han til CNN.

Parker støtter amerikanernes forfatningsmæssige ret til at eje og bære våben, men der skal ske indskrænkninger, mener han.

- Der må være en måde at tvinge politikere, der er kujoner og i lommen på NRA (våbenlobby, red.), til at tage sig sammen og lave fornuftige love, så forrykte personer ikke kan få fat i våben, siger han.

- Så svært kan det ikke være, men alligevel undviger politikere på alle niveauer spørgsmålet. De fralægger sig ansvaret. Det kan ikke blive ved med at fortsætte, siger han.

Flere medier har fortalt, at den 41-årige afroamerikanske drabsmand i forbindelse med sin fyring for to år siden svor, at det sidste ikke var sagt i den sag.

Han havde kaldt sig selv en "en krudttønde af raseri" over racediskriminationen i USA.

Præsident Barack Obama reagerede på den dobbelte nedskydning ved at opfordre til ændringer af våbenloven.

Borgmesteren i byen Roanoke, hvor drabene fandt sted, er enig.

- Hvor mange massakrer skal vi op på, før offentligheden råber op og fortæller os, hvad de vil have os til gøre? Vi er bare ikke blevet enige om det i USA, siger borgmester David Bowers.

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump vil ikke skyde skylden for drabene på våbenloven. Han mener, at tragedien skyldes en mangelfuld indsats over for psykisk syge i USA.

- De skulle hellere tale om mental sundhed, fordi der er så mange ting, der kan gøres, siger Trump til CNN.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip