Far ville redde fremmed dreng fra mobning - det endte med at koste ham dyrt

John St. Jean sad med sin kone Dawn og spillede et brætspil torsdag aften i den lille by Edmonton i USA. Pludselig skulle han køre, og ville ikke fortælle hvorhen. Det var sidste gang, hun så ham trække vejret, fortæller CBC News

Han ville overraske sin kone med en ring, og var taget hen til et nærliggende butikscenter. 

Læs også: Hospice ville opfylde døende mors største ønske: Dagen efter skete noget helt utroligt

På parkeringspladsen rendte John ind i en mand, som verbalt overfaldt en dreng. John er selv vokset op mellem plejefamilier og er blevet mobbet og ydmyget som dreng. Det var derfor naturligt for ham at lægge sig imellem. 

Han ville give den fremmede dreng en chance for at komme væk, og da det var sket bad han manden om at forsvinde. Da optrinnet var løst, så fortsatte han mod forretningen. 

Men så kom overfaldet bagfra. Det lykkedes manden at komme ovenpå John, hvor han gentagne gange trampede ham i hovedet. 

Læs også: Heltemodig buschauffør redder passagerer inden han selv dør

Timer efter John var taget afsted, var Dawn ved at være bekymret. Han svarede ikke på opkald og sms'er. Så fik hun et opkald fra politiet, hvor de fortalte, at han havde været involveret i et skænderi. Da de spurgte ind til hans lægejournaler, så troede Dawn, at John var røget i et lille slagsmål. 

- Du kan selv spørge ham om hans journaler,- sagde hun til betjenten. 

Herefter var der en alt for lang pause. 

- Han er i koma,- sagde betjenten så. 

John var blevet lagt i kunstig koma i ambulancen, da hans kvæstelser fra så alvorlige. Han blev herefter overflyttet til Alberta Universitetshospital, hvor han har ligget i respirator indtil i går, hvor de endelig lykkedes lægerne at vække ham af komaen. Han kan dog stadig ikke snakke, så familien venter på at få fuld afklaring på hvad der helt præcist skete den aften. 

Læs også: Dreng så kræftsyg pige til hockeykamp - alle jublede, da de så, hvad han gjorde for hende

24-årige Kyle Douglas Giroux er blevet anholdt af politiet og sigtet for overfaldet. 

Johns søn, Dakota, har efter overfaldet oprettet en GofundMe side, hvor han beder om hjælp til at betale for hospitalsregninger. Målet var 28.000 kroner, men allerede efter tre dage var der indsamlet 70.000 kroner. 

Se et interview med Dawn herunder.

 

Dagens Gossip