Farlig Facebook-knap: Har du set den skal du advare dine venner

I sidste uge kom det frem under et interview med facebookstifteren Mark Zuckerberg, at firmaet planlægger at udgive den efterspurgte funktion "Synes-ikke-godt-om"-knappen. 

Få dage efter begyndte svindlere at drive rovdrift på udmeldingen, og det viser sig nu som et svindelnummer, flere desværre hopper på. Det skriver Hackread

Læs også: 'Synes ikke godt om'-knappen bliver en realitet

Svindelnummeret går ud på, at du og andre facebookbrugere får en invitation til at få den nye funktion via en annonce i dit newsfeed.

Det fremgår af invitationen, at man fra nu af kan få den nye funktion, men altså kun via en invitation som den, du ser foran dig. Herefter opfordres du til at dele opslaget og indtaste dine oplysninger. 

På den vis modtager svindlerne i værste tilfælde de personlige oplysninger, du giver dem, og får samtidig spredt deres snyde-annonce til andre brugere. 

Sidst men ikke mindst, kommer "Synes-ikke-godt-om-knappen" højst sandsynligt til at overraske i sit udseende og funktion.

Mark Zuckerberg lagde på kryptisk vis op til, at der bliver tale om en empati-knap, der dermed ikke kan bruges til at vende tommelfingeren ned til alt muligt, der lægges op på facebook. 

Hvordan den bliver udformet, må tiden dermed vise. 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip