Farlig sms kan gøre iPhone ubrugelig: Denne besked må du ALDRIG åbne

Skrevet af Emil Ryttergaard

16/02/2018
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pas på, hvis du modtager en sms med meget specielt tegn. Beskeden kan få din mobiltelefon til at blive helt uduelig.

Mest læste i dag

 Det er ikke nemt at være helt sikker, når man bruger sin smartphone til alverdens formål. 

Hvad enten man sms’er, skriver mails, ringer eller tjekker Facebook, så er mobilen hele tiden på nettet. Og derfor kan der være utallige muligheder for at blive hacket eller blive ramt af sikkerhedsfejl, der kan gøre det en pine at bruge telefonen.

Og det er netop et nyt sikkerhedsbrist, der har vist sig, at være særdeles svært at få has med på de populære æbletelefoner fra Apple, skriver The Verge.

 Sikkerhedsfejlen kan nemlig lamme iPhones, så man hverken kan sende sms’er, bruge Facebook Messenger eller sende mails via Googles Gmail eller Microsoft Outlook, som langt de fleste bruger til at sende mails med.

Selve fejlen sker ved at man sender et tegn fra det indiske alfabet telugu. Tegnet ligner umiddelbart ikke noget bogstav, som man ellers kender, men så snart man klikker på beskeden, går telefonen i baglås og genstarter.

Når man åbner telefonen igen, så er det længere muligt at få adgang til sine sms’er eller mails. Fejlen kræver, at man nulstiller sin telefon fuldstændigt, hvilket ikke er helt nemt at gøre, hvis man ikke har den tekniske snilde eller er på vej hjem fra arbejde og ikke har en computer ved hånden.

Umiddelbart er der dog ikke nogen frygt for, at man mister sin mails eller sms-beskeder, men mange brugere har oplevet ubehaget ved at man mistænker, at ens telefon er blevet hacket. 

Apple er dog klar over den alvorlige sikkerhedsfejl og har lovet, at fejlen bliver rettet i en kommende opdatering.   

Danske læger advarer: Livsfarlig sygdom fra rotter smitter flere danskere