Farlige smertestillende piller: Sundhedsstyrelsen maner til besindighed

Aspirin, Ibumetin, Idotyl, Ipren og Voltaren er alle sammen på listen over lægemidler, som forøger risikoen for hjertekarsygdomme, men det er gammelt nyt.

- Rapporten omkring NSAID-medicin fortæller os ikke noget nyt. Vi er glade for, at den bekræfter hvad vi ved, omkring den lille forøgede chance for blandt andet hjertekarsygdomme, fortæller overlæge Doris Stenver fra Sundhedsstyrelsen til Dagens.dk

NSAID-medicinen er især rigtigt god til gigtpatienter fordi, samtidig med, at den smertestiller, så indeholder pillerne stoffer, som bekæmper betændelse i ledene. Det handler om effekt og bivirkninger.

- I Sundhedsstyrelsen opvejer vi pillernes meget gavnlige effekt overfor de bivirkninger de har. 100,000 danskere har hver dag glæde af pillerne, men man skal selvfølgelig være opmærksom på bivirkningerne, siger Doris Stenver til Dagens.dk, og fortsætter:

- Er man i tvivl om man bør tage de smertestillende piller, så skal man kontakte sin læge. Især hvis man har, eller har man haft, hjerteproblemer så skal man være varsom og spørge, før man begynder at tage pillerne.

Overlæge Doris Stenver fra Sundhedsstyrelsen anbefaler også, at man kigger på, om der er et andet præparat man kan bruge, så man ikke udsætter sig selv for en unødig risiko.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip