Farligt syn efterlod politiet i chok: Nu advarer de alle danskere

Skrevet af Kamille Isaksen

17 uger siden

|

19/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selvom politiet flere gange har været ude og advare danskere om konsekvenserne, har nogle enkelte danskere alligevel formået at forbløffe betjentene.

Dagens topnyheder

I den kolde tid ser de dagligt tilfælde af det, men dette specifikke tilfælde formåede alligevel at forbløffe politibetjentene.

En bilist på den københavnske vestegn har for nylig erfaret, at forsømmelse af bilens tilstand før kørsel kan medføre alvorlige konsekvenser. Efter at have kørt med en forrude dækket af is, modtog bilisten en bøde på 2.500 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet i tre år.

Det oplyser politiet på deres officielle Facebook-side, og opslaget kan ses i bunden af artiklen. 

Denne hændelse har fået Rigspolitiet til at udtrykke deres forbløffelse og advarer andre bilister om risiciene ved dårligt udsyn. "Vores forbløffelse skyldtes, at bilens forrude var så dækket af is, at bilen ikke burde have trillet én eneste centimeter ude blandt andre mennesker, for føreren kunne umuligt have et klart overblik over, hvad der ellers foregik i trafikken," rapporterer politiet.

Politiet understreger, at det er afgørende for trafiksikkerheden, at bilister sørger for, at deres ruder er helt fri for sne og is, før de begynder at køre. Dette omfatter ikke blot forruden, men også bilens lygter. Manglende opmærksomhed på disse detaljer kan ikke blot resultere i en bøde, men også sætte andres og ens egen sikkerhed på spil.

“Har du derimod ikke skrabet dine bilruder godt nok fri for is og sne, risikerer du for det første en hilsen fra os – og hvad værre er: du gambler også med både andres sikkerhed og din egen.”

Afsluttende kommer politiet med en alvorlig opfordring og understreger, at sikkerheden er vigtigere end alt andet. 

“Husk på, at vi altid hellere vil have, at du bidrager til færdselssikkerheden end til bødekassen. Kør forsigtigt og efter forholdene.”

Du kan se opslaget her: