Fartdjævle: Betal dobbeltbøde ved vejarbejde

Fremover er det en god idé at tjekke speedometeret en ekstra gang, lette foden fra speederen og muligvis træde bremsen en smule i bund, hvis du kører forbi et vejarbejde, hvor der er nedsat hastighed.

Regeringen vil fordoble bøden over for de bilister, som begår hastighedsovertrædelser ved vejarbejde.

Lovforslaget betyder samtidig, at der kan ske betinget frakendelse af kørekortet allerede ved hastighedsoverskridelser på 40 procent ved vejarbejde.

- Det er vigtigt, at de personer, der arbejder på vores veje for at holde dem i god og sikker stand, kan udføre deres arbejde under sikre og trygge forhold, siger justitsminister Morten Bødskov i en pressemeddelelse.

- Ved at fordoble bøden for at køre for stærkt og nedsætte grænsen for, hvornår der skal ske betinget frakendelse af førerretten i de sammenhænge, skaber vi et klart incitament til at tage hastighedsnedsættelsen alvorligt, siger han.

Allerede da regeringen fremlagde sit lovkatalog i forbindelse med åbningen af Folketinget i sidste uge fremgik det, at regeringen ønskede skærpede straffe for lovovertrædelser ved for hurtig kørsel ved vejarbejde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip