Farten er for høj: Bilisterne fik i 2011 46.000 klip i kørekortet

Det kniber gevaldigt for bilisterne at overholde fartgrænserne, og det udløste i 2011 mange tusinde klip i kørekortet.

Nye tal fra Rigspolitiet viser nemlig, at  der 2011 blev uddelt 58.087 klip i kørekort ud.

For høj fart står for langt størstedelen, nemlig 45.915 klip, som svarer til 79 procent.

Man får et klip i kørekortet, hvis man overskrider hastighedsgrænsen med mere end 30 %.

På en almindelig landevej med en hastighedsgrænse på 80 km/t skal man altså køre mindst 104 km/t. for at få et klip i kørekortet.

- Alt for mange træder for hårdt på speederen uden at tænke sig om. De føler sig som rutinerede og dygtige bilister og tror derfor fejlagtigt, at de kan styre den høje fart. Men det kan have fatale konsekvenser at køre for stærkt, hvis der pludselig kommer et barn eller en cyklist ud fra en sidevej, siger Michelle Lykke Laviolette, der er projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Kun halvdelen tager hensyn til dem, der bor langs landevejen

I en ny undersøgelse, som analyseinstituttet Nielsen har lavet for Rådet for Sikker Trafik og Q8, har vi spurgt ind til, hvad der kan få fartsynderne på landevejene til at overholde fartgrænserne.

Kun omkring halvdelen, nemlig 53 %, siger, at bebyggelse langs vejen kan få dem til at sætte farten ned.

Hele 47 % fortsætter altså med at køre for stærkt, når de møder huse langs landevejen. Det er bekymrende, mener Rådet for Sikker Trafik.

- Bebyggelse langs vejen betyder, at der bor mennesker. Mennesker, som færdes til og fra arbejde, til fritidsaktiviteter, lufter hund og følger deres børn i skole. Disse mennesker er utrygge og generet af den alt for høje fart. Bilisterne tænker ikke over, at de nærmest drøner gennem andres baghaver, siger Michelle Laviolette.

Dagens Gossip