Fartsyndere skal bekæmpes med stærekasser

Regeringen vil firedoble antallet af flytbare fotovogne fra 25 til 100. Men fartkontrollen skal også bestå af stærekasser, siger Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested (Ø):

»Vi er ret faste i kødet på, at vi godt vil have de stærekasser. Det vil spare liv og lemmer. Det er jo hele formålet med det spørgsmål. Og der tror vi på, at den bedste indsats er en kombination af fotovogne og stærekasser«.

Både de Konservative og Venstre foretrækker også en kombination.

»Over 225 betjente spilder i dag deres tid på at sidde inde i fotovognene frem for at komme ud og opklare forbrydelser,« siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V).

Retsordfører Peter Skaarup (DF) siger til dr.dk, at regeringen »skulle se at rette sig efter det flertal i Folketinget, der nu viser sig, og så skrotte det projekt, som regeringen har sat i søen tilsyneladende uden opbakning fra Folketinget«.

Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn (S), er klar til at overveje forslaget.

»Det, vi er optaget af, er trafiksikkerhed, og det er heldigvis også det et flertal i Folketinget er optaget af, så om det er fotovogne eller stærekasser, det er ikke det vi hænger os i,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip