Farvel til Bilka: Restaurant-kæde lukker i Danmark

Skrevet af Jakob A. Overgaard

28/03/2024
Foto: Shutterstock
Marts måned blev enden på en æra for sushi-entusiaster.

Dagens topnyheder

Sushikæden Sushi Daily, der er kendt for sine frisklavede sushi-ruller og autentiske japanske delikatesser, har netop offentliggjort, at de lukker alle sine 12 butikker, der er placeret i Bilka-varehuse landet over.

Dette skridt kommer som en del af en større omstrukturering efter seks års samarbejde med Salling Group, der ejer Bilka-kæden.

Sushi Dailys rejse i Danmark har været præget af et ønske om at bringe kvalitetssushi tættere på danskerne, hvilket blev muliggjort gennem partnerskabet med Bilka.

Men trods en loyal kundebase og en generel vækst i danskernes sushi-forbrug, har det ikke været muligt at opnå en rentabel drift.

Ifølge Riccardo Mascheroni, der er administrerende direktør i Norden for Sushi Dailys moderselskab KellyDeli, har forsøg på at genforhandle lejevilkårene med Salling Group ikke båret frugt.

Yderligere forsøg på at etablere samarbejder med andre supermarkedskæder har heller ikke ført til en løsning.

Den sidste åbningsdag for Sushi Dailys butikker vil være påskelørdag, den 30. marts.

Denne beslutning markerer ikke kun enden på Sushi Dailys tilstedeværelse i Danmark, men også en refleksion over de udfordringer, som selv internationale koncepter står over for i det danske marked.

Denne udvikling følger tæt efter nyheden om, at Lars Larsen Group i februar lukkede sushikæden Letz Sushi, som havde 21 butikker.