Fasandræberne trak flest i biografmørket i 2014

Succesforfatteren Jussi Adler-Olsen fortsætter sin sejrsgang på biograflærredet.

I 2014 var filmen "Fasandræberne" således den mest sete film med 748.810 solgte billetter i de danske bigrafer, fremgår det af Danmarks Statistik.

Filmen er baseret på Adler-Olsens bog af samme navn og er filmatiseret af Zentropa.

Også i 2013 var en filmatiseret Jussi Adler-Olsen bog topscorer blandt de mest sete film - her var det filmatiseringen af "Kvinden i buret", som 691.000 danskere løste billet til.

Begge film baserer sig på vicekriminalkommissær Carl Mørcks (Nikolaj Lie Kaas) efterforskning i "Afdeling Q", hvor han genoptager gamle mordsager med sin makker Assad (Fares Fares).

Også i fremtiden kan krimi-makkerparret indtjene flere solgte biografbilletter, da der endnu er to film om Afdeling Q i vente fra Zentropa.

Fra Adler-Olsens 748.810 solgte biografbilletter er der et stykke ned til nummer to på listen fra Danmarks Statistik. Her kommer "Klassefesten 2 - Begravelsen" ind på en andenplads med 596.601 solgte billetter.

"Klassefesten 2 - Begravelsen" er en dansk komediefilm med de danske skuespillere Nikolaj Kopernikus, Anders W. Berthelsen og Troels Lyby i hovedrollerne.

Filmen er en efterfølger til "Klassefesten" fra 2011, der også solgte godt i de danske biografer.

Mens de danske film sidder på første- og andenpladsen, går tredjepladsen til et udenlandsk biografhit. Her er der også tale om en gammel kending, med den udenlandske instruktør Peter Jacksons "Hobbitten" der solgte 476.240 billetter i de danske biografer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip