Fastelavn er en allergibombe for dit barn

Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media

Alt lige fra fastelavnsrisene til fastelavnssminken og selveste fastelavnsbollerne kan risikere at give udbrud hos en allergiker, det advarer Astma-Allergi Danmark om. Derfor kommer foreningen med gode råd til, hvordan du undgår at slæbe en pollenbombe indendørs eller at få udslæt eller en slem allergisk reaktion på diverse fødevarer. 

Pas på riset
Noget af det første, du skal være opmærksom på er de grene, som fastelavnsriset er lavet af. Især hvis det er nogle, som I selv har hentet ude i haven. Grenene kan både slæbe pollen og svampesporer med inden for, som kan give problemer, hvis nogen i familien er overfølsomme.

Pas særligt på grene, der kan give birkepollenallergi, nemlig pilegrene, troldhasselgrene samt birkegrene, skriver foreningen på dens hjemmeside.

Lider du af rigtig eller af indbildt allergi? Læs mere på Femina.dk

Børnene kan få eksem
Noget mange forældre efterhånden er blevet opmærksomme på er desuden, at de skal være omhyggelige, når de vælger fastelavnssminke til de små. Børnene vil ofte bære sminken i flere timer, og der kan let komme en allergisk reaktion i den følsomme ansigtshud, hvis ikke den rette sminke er valgt.

Tjek, om din egen makeup er allergifremkaldende, på Femina.dk

Pas på hvad du spiser
Sidst, men ikke mindst, så kan også de vanlige fastelavnsboller give ubehagelige overraskelser, hvis du eller dine børn eksempelvis er allergiske over for mælk, æg, nødder, mandler eller gluten. Heldigvis er det ikke ensbetydende med, at I skal undvære den lækre og traditionsrige spise.

Astma-allergi.dk kan du både finde en opskrift på fastelavnsboller uden de kritiske ingredienser, og du kan finde tests af diverse fastelavnssminker, så børnene ikke får overfølsomhedsreaktioner.
 

Dagens Gossip