Fastelavnsbolle? Så meget feder den

Fastelavnsboller hører fastelavn til, og det er som bekendt dagene op til den kristne faste, som blev afholdt i Danmark i gamle dage. Her åd man, til man blev dårlig, og bollerne var sidste ret inden man fastede i 40 dage. I dag skal vi heldigvis ikke faste i forbindelse med fastelavn, men bollerne er stadig en tradition.

- En fastelavnsbolle, som er bagt på butterdej med smør og margarine som hovedingrediens, og som er fyldt godt op med flødeskum, creme og marmelade, vil typisk indeholde omkring 300-400 kalorier, afhængig af hvor stor den er. En fastelavnsbolle, som er bagt på en almindelig gærdej med creme og syltetøj vil indeholde ca. det halve. Så der kan vælges mellem en halv af den ægte eller en hel af den mindre fedende udgave, hvis det skal passe til en sund livsstil, siger diætist Lisa Bolting.

Sådan gør du plads til kage i en sund livsstil – læs mere på SlankeDoktor.dk

… Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade

Der skal selvfølgelig være plads til en fastelavnsbolle i en sund livsstil, men Lisa Bolting understreger, at dem, der ønsker et vægttab, må nyde med omtanke.

- Det vigtige er, som med så meget andet, at du ikke spiser for meget og nyder når du endelig vælger. Når du vælger, at spise kage eller andre søde søger, og du gerne vil tabe dig, kræver det, at du er ekstra opmærksom på, hvad du ellers spiser den dag, så du ikke pludselig får for mange kalorier. ’Lidt men godt’ er en god huskeregel.

Hent en lidt sundere opskrift på lækre fastelavnsboller med fyld på SlankeDoktor.dk

Og huskereglen ’lidt sundere alternativer’ er også værd at tage med, når der skal nydes. Diætisten anbefaler følgende, lavet på bolledej, som et lidt sundere valg end den ægte fastelavsbolle, der er lavet på butterdej:

• Rosinbollen
• Scones
• Cremebollen

Fastelavn falder i år søndag den 2. marts.

Af Redaktionen, SlankeDoktor.dk/NewsDesk, Aller Media.

Dagens Gossip