Fastholder forbud mod kristne symboler på asylcentre

Udlændingestyrelsen i Norge er blevet voldsomt kritiseret, efter det kom frem, at de har lavet et forbud mod kristne symboler på landets asylcentre. 

Baggrunden til forbuddet findes i kravene for bygninger og boliger, der skal godkendes som egnet til asylansøgere. Her hedder det, at 'stedet der tilbydes asylansøgere bør være religions-neutralt, og det skal være tilgængeligt for alle, der skulle have behov for det'. 

Den formulering vakte voldsom kritik, fordi mange nordmænd følte, det var et forbud mod at vise asylansøgerne, at Norge er et kristent land.

Men Utlendingsdirektoratet nægter at ophæve forbuddet og understreger, at det gælder alle religiøse symboler og ikke kun kristne. 

- Det er vigtigt at understrege, at forbuddet gælder alle religiøse symboler og ikke kun kristne, siger pressechef i Utlendingsdirektoratet, Vibeke Schjem til Dagen.

Men kravet om at fjerne religiøse symboler vil ikke blive overholdt på asylmodaget Sarons Dal, der kan blive et af Norges største asylcentre med plads til 1000 personer. 

- Utlendingsdirektoratet er ansvarlig for, hvilke bygninger de vil godkende. Men hos os er det vigtigste kærlighed og ønsket om at hjælpe flygtninge. Kærligheden kommer fra korset, og det bliver hængende så længe. jeg er leder, siger daglig leder Rune Edvardsen, ifølge Dagbladet. 

Dagens Gossip