Fattet Vilhelmsen: Regering uden SF har mistet balancen

Mens statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomiminister Margrethe Vestager (R) lægger op til uændret kurs på midten af dansk politik, er den afgående SF-formand, Annette Vilhelmsen, ikke i tvivl om, hvad SF's regeringsexit vil betyde.

Vilhelmsen frygter, at regeringen risikerer at tippe over til blå side. Det siger hun i forbindelse med overdragelsen af Socialministeriet til De Radikales Manu Sareen.

- Det giver næsten sig selv, at der har været et ben, som var venstreorienteret, der har været et ben i midten og et borgerligt ben til de radikale. Nu mangler det ene ben, og så må vi se, hvordan man finder balancen igen, siger Vilhelmsen til TV2 News.

Hun slår fast, at SF - også uden for regeringen - vil forsøge at skaffe indflydelse.

- Vi må jo tage diskussionen uden for regeringen. Og så er vi stadig parlamentarisk grundlag, så jeg forventer, at vi bliver inviteret til de vigtige forhandlinger, siger hun.

Annette Vilhelmsen overdrager da også Socialministeriet til den radikale Manu Sareen med en venlig påmindelse.

- Jeg bliver nødt til at minde dig om: Hjertet sidder til venstre. Ikke sådan midt i, men helt ude til venstre, siger hun.

I sin afskedstale fortæller Annette Vilhelmsen, at hun siden sin tiltrædelse i august som social-, integrations- og børneminister ofte har tænkt på mottoet fra sit uddannelsessted Den frie Lærerskole i Ollerup.

- Over døren stod der: "Virkeligheden er altings prøvelse". Det har jeg tænkt over mange gange siden, siger den afgående SF-formand, inden hun overrækker børnebogen "Rasmus Klump farer vild" til sin afløser Manu Sareen.

Vilhelmsen tilføjer, at hun gerne ville have givet Manu Sareen spillet "Hvem vil være millionær?", men at det var udsolgt. Selv får hun en yogamåtte af sin yogadyrkende afløser.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip