Fattig mor trodser familien: Forærer nyvunden gevinst væk af den mest rørende årsag

Et australsk radioprogram fik tårerne til at flyde både inde i studiet og udenfor, da de for nyligt gennemførte en del af et koncept, de slår sig på. Konceptet hedder “The hardest decision ever”, og her skal en fremmed beslutte, om vedkommende vil beholde 5.000 australske dollars – svarende til cirka 25.000 kroner – selv, eller om pengene skal doneres til en person i nød.

I det omtalte program var personen i nød kvinden Ashleigh, der kæmper bravt for at få økonomien til at hænge sammen for hende, sin mand og deres børn. Ashleigh mistede for nyligt sin far, der hele livet har været hendes store helt, og hun blev derfor nødt til at flyve hjem til familien, der kommer fra New Zealand.

Det kostede desværre familien en uforudset regning på 13.000 danske kroner, som hun og manden kæmper for at få betalt af på. Hendes mand blev ramt af en arbejdsulykke for nogle år siden, hvilket også har ramt deres økonomi hårdt, og derudover savner Ashleigh sin familie virkelig meget, men ingen af dem har råd til at besøge hinanden på tværs af landegrænserne. Der er dermed ingen tvivl om, at de 25.000 kroner, værterne Kyle og Jackie kunne give væk, ville falde på et tørt sted, i det tilfælde at en fremmed donerede pengene til hende. 

Læs også: Fattig mor til to kunne ikke betale husleje – nu er hun millionær på grund af en kjole af slik

Da de to radioværter finder en tilfældig kvinde på gaden, som skal beslutte, om hun vil beholde pengene selv eller give dem til Ashleigh, bliver sagen dog temmelig kompliceret.

Kate, som kvinden hedder, har nemlig selv store økonomiske problemer. Hun har tre børn og både hun og manden knokler for at få betalt deres regninger. Kate arbejder selv aftenvagter på børnenes skole for at tjene ekstra penge, men lige lidt hjælper det tilsyneladende, og de har måtte opleve at få slukket for strømmen, fordi elregningen ikke var betalt. Parret har pt 40 kroner på bankbogen, hvilket på ingen måder er nok til at forsørge familien. Desuden har deres ældste søn akut brug for en bøjle til tænderne, men familien har på ingen måder råd til regningen, så det kan drengen ikke få.

Kate fik 24 timer til at tænke over sit valg, men var tydeligvis meget berørt og presset af familien, da hun mødte op og skulle tage den endelige beslutning hos radioværterne.

- Jeg havde ikke de her penge i går. Jeg har dem ikke i dag, og jeg har dem sikkert heller ikke i morgen, snøfter hun, inden hun beslutter at give pengene til den yngre kvinde og mor Ashleigh.

Hun undskylder sit valg over for sin egen familie.

- Jeg vil gerne give dem til Ashleigh. Jeg er virkelig ked af det på min families vegne.

- Men der burde bare være flere folk, der hjælper andre i den her verden. Jeg burde tage de her penge for mine børns skyld, men jeg vil også gerne lære dem noget her, uddyber hun i udsendelsen, der har rørt flere end de lyttere, der hørte med på dagen.

Ashleigh er selvsagt også berørt af situationen, og mens værterne måber over Kates valg, forklarer Ashleigh:

- Jeg er meget taknemmelig. Det gør ikke bare en stor forskel for mig, min mand og mine børn, men også for min mor. Jeg ville bare ønske, der var flere i den her verden, der havde mødt min far. Han ville have gjort det sammen, som du gør, siger Ashleigh i programmet og videoen nedenfor.

Twistet kommer til gengæld til sidst, hvor værterne fortæller, at de er så berørte af Kates gestus, at de vælger at donere 25.000 kroner ud af deres egne lommer til hende. Radiostationen kan ikke give Kate pengene af juridiske årsager, men værterne mener klart, at hun fortjener dem.

Se den rørende udsendele i videoen her – og husk en kleenex:

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip