Fattige danskere får næsten gratis tandlæge

Sunde tænder skal være billigere for danskere med tomme lommer.

De fattigste danskere får nu mulighed for at komme næsten gratis til tandlægen, skriver dagbladet Information.

S-R-SF-regeringen og Enhedslisten har som led i finanslovforhandlingerne aftalt, at kontanthjælpsmodtagere under 25 år, der er på den lave såkaldte ungeydelse, får dækket 100 procent af tandlægeregningen ud over de første 600 kroner.

Kontanthjælpsmodtagere over 25 år får dækket 65 procent af regningen over 800 kroner.

- Vi har prioriteret, at det skal være en god finanslov for nogle af de grupper i samfundet, som har allermindst, siger Enhedslistens sundhedsordfører, Stine Brix, til Information.

- Rigtig mange af disse mennesker, som ikke har særlig mange penge, vælger tandplejen fra, understreger hun.

Socialdemokraterne og SF foreslog inden folketingsvalget et årligt, gratis tandlægebesøg for unge, kontanthjælpsmodtagere, førtidspensionister og ældre med højeste pensionstillæg.

Derfor er både socialminister Karen Hækkerup (S) og sundhedsminister Astrid Krag (SF) begge godt tilfredse med aftalen.

- Vi ved jo, at der er stor ulighed i sundheden i Danmark - og særligt når det kommer til tænderne, så slår denne ulighed stærkt igennem. Derfor er jeg selvfølgelig glad for, at vi nu kan løfte tandsundheden for disse grupper, siger Astrid Krag til Information.

Aftalen er en del af en større socialpakke, som regeringen og Enhedslisten præsenterer lørdag i forbindelse med forhandlingerne om næste års finanslov.

I alt afsætter partierne 180 millioner kroner årligt fra 2013 og tre år frem til at styrke tandsundheden hos de fattigste.

Den samlede pris for den endnu ikke fremlagte socialpakke bliver til næste år 250 millioner og i alt 1,1 milliarder kroner over de næste fire år.

 

Dagens Gossip