Favoritterne Trump og Clinton vinder svingstaten Florida

Milliardæren Donald Trump vinder Republikanernes primærvalg i Florida stort, erklærer CNN.

- Rygterne siger, at selv om der er blevet brugt et rekordstort beløb på negative kampagner mod mig, får jeg en massiv sejr i Florida, skriver Trump på Twitter.

Med 75 procent af stemmerne talt op fører Trump med 45,5 procent mod senator Marco Rubios 27,5 procent.

Senator Marco Rubio er ellers på hjemmebane i Florida, og mange amerikanske kommentatorer har set Florida som senatorens sidste mulighed for at komme tilbage i kampen om Republikanernes nominering, som Donald Trump fører klart.

Inden primærvalgene tirsdag havde Donald Trump ifølge New York Times 469 delgerede mod Ted Cruz' 369, Marco Rubios 163 og John Kasichs 63.

Hos Demokraterne vinder Hillary Clinton ligeledes Florida sikkert. Sejren var dog ventet, da Clinton førte stort i meningsmålinger op til valgdagen.

Florida er en af de traditionelle svingstater, der kan afgøre det amerikanske præsidentvalg. Derfor er der fokus på, hvem der klarer sig bedst i staten, når partierne skal vælge, hvem der er deres foretrukne præsidentkandidat.

Hos Republikanerne er der hele 99 delegerede til vinderen, der tager alle statens delegerede med videre i kapløbet om at vinde nomineringen.

Hos Demokraterne er der 246 delegerede på spil, men de fordeles proportionelt.

Hillary Clinton kan dog se frem til at få fingrene i langt størstedelen af de delegerede, da hun med 91 procent af stemmerne optalt fører med 64,7 procent mod sin modkandidat Bernie Sanders' 33 procent.

Det kræver 1237 delegerede at vinde nomineringen hos Republikanerne, mens Demokraterne kræver 2383 delegerede.

Her fører Hillary Clinton ifølge The New York Times med 1235 delegerede mod Bernie Sanders' 580.

/ritzau/

Dagens Gossip