FBI har måske alligevel ikke brug for Apples hjælp

Skrevet af admin

22/03/2016

Dagens topnyheder

De amerikanske myndigheder har måske fundet en måde, hvor de kan skaffe adgang til en telefon, som tilhørte en af de to gerningsmænd bag et blodigt skyderi i byen San Bernardino i december.

Det fremgår af retsdokumenter, som flere amerikanske medier har set. Af den årsag ønsker myndighederne at udsætte en meget imødeset høring tirsdag med it-giganten Apple, der har nægtet at hjælpe forbundspolitiet FBI med at låse den krypterede iPhone op.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har en amerikansk dommer mandag godkendt, at høringen bliver udsat.

Hun baserer sin beslutning på nye informationer om, at myndighederne muligvis kan skaffe sig adgang til den afdøde Syed Farooks telefon uden hjælp fra Apple.

Dommer Sheri Pym har ifølge AFP givet regeringen ordre til at komme med en statusrapport i sagen inden 5. april.

Det står ikke klart, hvordan myndighederne har tænkt sig at låse den omstridte telefon op. Ifølge retsdokumenterne skulle den nye teknik være blevet opdaget søndag, skriver Reuters.

Myndighederne har sådan set fået en retskendelse, hvor Apple beordres til at hjælpe med at låse telefonen op. Men det nægter Apple. It-selskabet mener, at det risikerer at give myndighederne mulighed for at få adgang til samtlige Apple-produkter, hvis man hjælper FBI i denne sag.

Apple har opbakning fra størstedelen af teknologibranchen, inklusive konkurrenter som Google og Facebook, i sagen.

Hvis det lykkes FBI selv at få adgang til telefonen, vil opgøret mellem myndighederne og Apple dog formentlig blive afblæst.

- Der skal udføres test for at finde ud af, om det er en holdbar metode, der ikke vil skade data på Farooks iPhone, skriver myndighederne til retten ifølge AFP.

- Hvis metoden er holdbar, burde det fjerne behovet for hjælp fra Apple, lyder det videre.

/ritzau/