FBI jagter fortsat bagmænd efter angreb i Boston

»Der er stadig interessante personer i USA, som FBI gerne vil snakke med, sagde formanden for Kongressens efterretningsudvalg, den republikanske Mike Rogers, da han søndag gæstede TV-programmet »This Week« på ABC.

Rodgers ønskede dog ikke under interviewet at komme nærmere ind på, hvor mange personer det drejer dig om.

At FBI fortsat er på jagt efter mistænkte, bliver bekræftet af demokraten Dutch Ruppersberger, der ligeledes sidder med i udvalget.

»Vi undersøger telefonopkald før og efter bombningen,« siger han til ABC.

Myndighederne har identificeret de to brødre Tamerlan og Dzokhar Tsarnaev som de to hovedmistænkte bag de to bombeangreb, der fandt sted ved opløbsstrækningen ved løbet 15. april. Tre personer mistede livet, mens mere end 260 blev såret.

Den ældste bror, Tamerlan, døde sidenhen under en skudveksling med politiet, mens den yngste bror blev anholdt efter en ligeledes dramatisk aktion, hvor han havde søgt tilflugt i en båd.

Ifølge den republikanske formand for den såkaldte Homeland Security Committee, Michael McCaul, har de to brødre modtaget træning forud for angrebet.

McCaul peger på, at den anordning - en trykkoger fyldt med blandt andet søm og krudt - som brødrene benyttede var »sofistikeret«.

Når man sammenholdet med »det faktum, at trykkogeren er en signaturanordning, der går tilbage til Pakistan eller Afghanistan, får mig til at tro, at der har været en træner,« siger han til »Fox News Sunday.«

»Og spørgsmålet er, hvor er træneren eller trænerne. Er de i Tjetjenien eller er de i USA?«.

Dagens Gossip