FBI ønsker ikke Clinton tiltalt trods forholdte e-mail

Det amerikanske forbundspoliti (FBI) har afsluttet en undersøgelse af Hillary Clinton og hendes håndtering af e-mail som daværende udenrigsminister.

FBI indstiller til justitsminister Loretta Lynch, at der ikke bør rejses tiltale mod Clinton, fortæller forbundspolitiets direktør, James Comey, på et pressemøde.

Han fortæller, at den demokratiske præsidentkandidat har undladt at videregive tusindvis af e-mail til undersøgelsen.

Blandt disse indeholdt tre følsomme oplysninger ifølge Comey. Der er ikke fundet beviser på, at hendes private konto blev hacket. Men risikoen var reel.

I sin tid som udenrigsminister indtil 2013 brugte den demokratiske præsidentkandidat blandt andet en privat mailkonto til at kommunikere i embeds medfør.

Sagen har været en potentiel bombe under Clintons drøm om at blive præsident Barack Obamas afløser.

Forleden mødtes præsidentkandidaten med FBI for at afgive forklaring om sagen. Mødet fandt sted, kort efter at Hillary Clintons mand, forhenværende præsident Bill Clinton, havde haft et møde med justitsminister Lynch i en lufthavn i Phoenix.

Meldingen om mødet fik straks rivalen og republikaneren Donald Trump til at beskylde regeringen for "svindel".

Beskyldningen gik på, at den tidligere præsident skulle forsøge at redde sin kone.

Trump har efter FBI-direktørens pressemøde gentaget denne beskyldning på Twitter.

Hillary Clinton ventes i slutningen af juli officielt at blive Det Demokratiske Partis kandidat til posten som præsident.

Clinton har undskyldt, at hun brugte sin private e-mail-konto.

Det har forbavset både venner og fjender, hvorfor den tidligere udenrigsminister ikke brugte udenrigsministeriets egen sikre mail-tjeneste.

Formelt er det justitsministeren, der skal tage stilling til sagen. Loretta Lynch sagde imidlertid efter nyheden om mødet med Bill Clinton forleden, at hun ville respektere FBI's indstilling.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip