FBI: Risiko for læk af børsfølsom data

Der er svagheder i det amerikanske datasystem, der har til opgave at udsende føderale nøgletal, som eksempelvis jobtal, der kan være særdeles kurspåvirkende. Det peger det amerikanske forbundspoliti, FBI, på, skriver den amerikanske avis Wall Street Journal. Der er fundet en række svagheder, skriver avisen. Blandt andet problemer med de såkaldte »sorte bokse«, der styrer udsendelsen af data - og sørger for, at ingen i offentligheden har adgang til dem før andre. Det viser en rapport fra det amerikanske handelsministerium, som The Wall Street Journal er kommet i besiddelse af.

Rapporten fortæller om forskellige tekniske fejl, der giver muligheder for at få adgang til de sorte bokse. Og det kan potentielt resultere i ulovlig insider-handel.

Det var sidste sommer, at det amerikanske nyhedsbureau Bloomberg, der er specialiseret i at servicere finansverdenen, oplevede, at det kunne få adgang til data på de sorte bokse på forskellige tekniske måder - selvom det ikke burde være muligt. Da Handelsministeriet blev gjort opmærksom på problemet, blev FBI sat til at undersøge sagen.

FBI har fundet flere fejl. Fejl, der blandt andet har givet medievirksomhederne mulighed for at ændre tidspunktet for frigivelsen af de økonomiske data. Der er dog ikke officielt nogle, der i den forbindelse er blevet mistænkt for at have misbrugt data fra de »sorte bokse«.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip