FBI udspørger Hillary Clinton i gammel sag om e-mail

Skrevet af admin

02/07/2016

Mest læste i dag

Hillary Clinton har lørdag forklaret sig over for FBI i en sag om sin private e-mail i tiden som USA's udenrigsminister.

Det bekræfter en talsmand for Clinton lørdag. Hun forventes senere i juli officielt at blive Det Demokratiske Partis kandidat til posten som præsident.

- Clinton optrådte til et frivilligt interview i morges om sin e-mail-ordning, mens hun var minister, siger Nick Merrill fra demokratens valgkampagne.

Den 68-årige politiker blev udspurgt i tre og en halv time.

- Hun er glad for at få muligheden for at hjælpe udenrigsministeriet med at afslutte denne undersøgelse. Af respekt for processen vil hun ikke kommentere interviewet yderligere, siger Merrill.

Hillary Clinton er løbende blevet kritiseret, siden det blev afsløret, at hun brugte en privat e-mail-konto som udenrigsminister.

Hun har undskyldt sagen.

Hendes modstandere mener, at Clinton dermed brød regler om at beskytte klassificerede papirer.

I sidste uge havde USA' justitsminister, Loretta Lynch, et spontant møde med præsidentkandidatens mand, tidligere præsident Bill Clinton, i lufthavnen i Phoenix.

Fredag lovede Lynch at respektere både sagens anklager og FBI's beslutninger.

Bill Clinton og Lynch har bedyret, at mødet var af privat karakter, og at de ikke talte om Hillary Clintons e-mail-sag.

Lynch har siden sagt, at der ikke er plads til misforståelser.

- Det er vigtigt at gøre det klart, at mødet med Clinton ikke har nogen indflydelse på, hvordan denne sag vil blive behandlet og løst, siger hun.

Den republikanske rival Donald Trump skrev i et tweet fredag, at mødet mellem Clinton og Lynch viser, at USA's politiske system er "fuld af svindel".

Det har forbavset både venner og fjender, hvorfor den tidligere udenrigsminister ikke brugte udenrigsministeriets egen sikre mail-tjeneste.

/ritzau/Reuters