FC Barcelona er i vildrede om Neymars OL-drøm

Skrevet af admin

19/02/2016

Dagens topnyheder

Brasilianeren Neymar har givet udtryk for, at han rigtig godt kunne tænke sig at være med i fodboldturneringen ved OL i Rio senere i år.

Men angrebsstjernens klub, FC Barcelona, ved endnu ikke, om den vil lade Neymar spille turneringen i hans hjemland, for han får rigeligt travlt den kommende sommer.

- Neymar har allerede en opgave forinden, siger Barcelona-træner Luis Enrique med henvisning til Copa America Centenario, der bliver spillet i USA fra den 3. til 26. juni.

Her er Brasilien med i turneringen, der markerer 100-året for den første udgave af Copa America.

- Vi må se, hvordan vi håndterer situationen, så det ikke bliver for hårdt for ham. Det handler altid først og fremmest om spilleren, siger Barcelona-træneren.

Luis Enrique var i 1992 selv med til at vinde OL-guld på hjemmebane, da den daværende Real Madrid-spiller var med i fodboldturneringen ved legene i Barcelona.

FC Barcelona er ikke tvunget til at afgive Neymar til OL, men Luis Enrique kan - også på baggrund af sine egne erfaringer - godt forstå sin spillers ønske.

- OL i ens eget land er noget specielt for enhver atlet, uanset hvilken idrætsgren man taler om, siger Barcelona-træneren.

Neymar var i 2012 med ved OL i London, da Brasilien tabte finalen 1-2 til Mexico.

Brasilien har aldrig vundet guld i fodbold ved OL, der bliver afholdt fra den 5. til den 21. august.

Dermed kommer turneringen til at kollidere med forberedelserne til næste sæson i den spanske Primera Division.

/ritzau/Reuters