FC Barcelona siger stop for gratis børnebilletter

Skrevet af admin

16/10/2013

Mest læste i dag

På grund af sikkerhedsmæssige årsager har FC Barcelona valgt at droppe traditionen med, at børn under syv år gratis kan komme ind på Camp Nou for at se kampe, hvis de er sammen med forældre eller familiemedlemmer.

Børnene sidder normalt på skødet af de voksne, og normalt dukker 5000 børn under syv år op til Barcelonas kampe, som oftest spilles sent om aftenen.

Men hjemmekampen mod ærkerivalen Real Madrid, som gæster Camp Nou 26. oktober, får Barcelona til at slutte traditionen.

Braget spilles noget atypisk tidligt på aftenen, nemlig klokken 18, og Barcelona frygter, at op mod 40.000 børn under syv år vil dukke op og gøre brug af den gratis adgang.

- Jeg er den første person, der er imod denne beslutning, som er taget, men den er nødvendig for sikkerhedens skyld, siger Barcelona-præsident Sandro Rosell til Catalunya Radio.

- Sikkerhedseksperter har advaret os og sagt, at op mod 40.000 børn ville blive taget med på stadion til kampen, fordi den spilles tidligt om aftenen. Vores stadion kan ikke rumme 140.000 tilskuere. Sådan er det, siger præsidenten.

Camp Nou, der er bygget i 1957, kan rumme 99.786 tilskuere til kampe i Primera Division, mens kapaciteten er lidt mindre til de europæiske kampe.

De fleste spanske klubber har tradition for at give fri adgang til børn under syv år.

/ritzau/