FC København leder efter offensiv identitet

Skrevet af admin

18/04/2014

Dagens topnyheder

Ni Superligakampe har FC København spillet i foråret. Ni mål er det blevet til. Kun en enkelt gang har løverne formået at score to mål i en kamp, syv gange har man nettet en enkelt gang, og endelig er FCK gået målløse fra banen i et opgør.

Offensivt mangler der åbenlyst noget, og midtbanemotoren Thomas Delaney erkender da også, at angrebsspillet endnu ikke sidder lige i skabet.

- Vi søger stadig efter vores identitet offensivt. Vi har mange gode spillere, men vi mangler lige de sidste afleveringer. Vi er startet bagfra med defensiven, og den er nu på plads, så nu må vi kigge på offensiven, siger Delaney.

- Vi har været inde i en dårlig stime, og det har været værre spillemæssigt og pointmæssigt, end det er nu. Men det handler om selvtillid mere end om evner, så vi håber snart, at det kommer.

- Vi lever ikke helt op til det, vi gerne vil, men det er vi godt selv klar over. Vi prøver alt, hvad vi kan, siger midtbanespilleren.

Ståle Solbakken har tidligere efterlyst flere spillere, der kan noget på egen hånd, eller som kan kombinere sig igennem. Den type spiller savnede han også i torsdagens 1-0-sejr over FC Vestsjælland.

- Vi skal være ærlige at sige, at vi ikke har de store "boksåbnere" på holdet. Vi er et hold, der arbejder stenhårdt, og det gjorde vi mod FC Vestsjælland. Vi lykkedes ikke med alt, men vi har en stærk mentalitet.

- Det er klart, at der skal bygges på det offensive, og det arbejder vi hver dag på på træningsbanen.

- Men indtil det er på plads, må vi glæde os over, at defensiven er stærk og har holdt nullet i tre kampe i træk, siger Solbakken.

FC København står totalt noteret for 43 mål i sæsonen, tredjeflest blandt holdene i Superligaen.

/ritzau/