FC København gjorde Pierre-Emile fodbold-træt

Det har været en eventyrlig weekend for det unge supertalent. I lørdags fik han debut for selveste Bayern München, hvor han med sine 17 år og 251 dage blev den yngste debutant i klubbens historie.

Men Pierre-Emile Højbjerg har trods sin unge alder allerede oplevet at blive 'fodbold-træt'. Det skete i ungdomsårene for FC København, hvor han havde svært ved at finde sig til rette i rollen som angriber.

- Det var lidt barnligt. Jeg ville spille på midtbanen, men klubben så mig som angriber. Det kom så vidt, at jeg til sidst overhovedet ikke følte mig godt tilpas, det sjove var væk. Det var slet ikke sjovt. Og man skal have det sjovt for at kunne spille fodbold, ellers går det ikke, fortæller Pierre-Emile Højbjerg til det tyske medie Münchner Merkur og fortsætter:

- Jeg havde det skidt på alle parametre, fodboldmæssigt såvel som socialt. Den fase gjorde ondt.

Et skifte til Brøndby fik heldigvis karrieren tilbage på rette spor for det unge talent.

- Jeg skiftede til Brøndby. Træneren havde længe været ude efter mig, men jeg sagde først, at jeg ville give FC København endnu en chance. Men det gik ikke, og så skiftede jeg, fortæller Pierre-Emile Højbjerg.Den unge midtbanespiller løb samme år med DBU's U/17 Talentpris, og da den tidligere Bayern München-spiller Michael Tarnat - der i dag er talentschef for klubben - så Pierre-Emile Højbjerg i aktion for første gang, var det danske talents skæbne beseglet.

- Michael Tarnat kom til en kamp mod FC København, hvor vi vandt 5-2, og jeg scorede tre mål. Den aften var jeg heldig, fordi mit liv blev ændret. Jeg hørte senere, at Michael Tarnat efter fem kun minutter havde sagt: Vi er nødt til at få ham der.

I dag bor Pierre-Emile Højbjerg netop hjemme hos Michael Tarnat og hans familie, og det har han langt fra  fortrudt.

- Jeg skal være ærlig og sige, jeg havde mine betænkeligheder. Men det har været fantastisk. Han, konen og børnene er som en ekstra familie for mig. Han sidder ikke og retter mit fodboldspil ved morgenbordet. Jeg kunne ikke have truffet et bedre valg, i den familie har de meget store hjerter, siger Pierre-Emile Højbjerg, der allerede søndag var i aktion igen for klubben. Denne gang dog kun for reserveholdet, for hvem han scorede et enkelt mål for.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip