FC København-glæde over årets sidste storsejr

Skrevet af admin

06/12/2015

Dagens topnyheder

FC København lukkede 2015 med en 4-1-sejr over OB i Alka Superligaen.

FCK-manager, Ståle Solbakken, er tilfreds med det efterår, han har set fra sit hold.

- Vi har spillet mange gode kampe. Vi scorer ganske mange mål til trods for, at der ikke er nogen af vores spillere, som laver rigtig mange mål.

- Vores topscorer har lavet fem mål, så vi har spredt målene godt ud på 12-13 spillere.

- Men vi har været stabile i en lang periode. I sidste sæson fik vi 67 point, selv om vi havde hele holdet skadet, og jeg tror på, vi kan gøre det bedre i denne sæson, hvis holdet kan holde sig skadesfri, siger Solbakken.

Nicolai Jørgensen scorede og er nummer to på den interne topscorerliste med fire mål.

- Man håber altid, det går sådan, når man vågner op på en kampdag, siger Nicolai Jørgensen.

- Det var utrolig vigtigt for os med denne sejr. Vi har haft en tendens på hjemmebane til at åbne lidt langsomt, men mod OB gjorde vi det helt omvendt. Vi spillede en fantastisk kamp.

- Det var vigtigt at slå et hul til de øvrige hold, og nu har vi en kamp mod FC Midtjylland på den anden side af ferien, hvor vi kan slå et endnu større hul. Det bliver et godt år, tror jeg.

Forsvarsspilleren Mathias "Zanka" Jørgensen scorede de to første mål mod OB og var ligesom Jørgensen ganske tilfreds.

- Jeg tror, det er første gang nogensinde (, at jeg laver to mål, red.) To chancer og to mål kan jeg være godt tilfreds med. Det er jo sjældent, jeg får to chancer i samme kamp, og jeg synes endda også, jeg godt kunne have fået et straffespark.

- Det er vigtigt, vi har midtbanespillere, som også scorer mål, og vi skal servicere vores angribere lidt bedre, så de også kan score endnu flere mål, siger "Zanka".

FC København går på juleferie som nummer et i Alka Superligaen med 35 for 17 kampe.

/ritzau/