FC København lejer svensk målmand

Skrevet af admin

26/01/2016

Dagens topnyheder

Det bliver dansk-svenske Robin Olsen, der skal afløse den skadede Stephan Andersen i FC Københavns mål i foråret.

Den danske hovedstadsklub oplyser i en pressemeddelelse, at den har lejet den tidligere Malmö FF-keeper i den græske klub Paok. Aftalen gælder i resten af denne sæson.

- Efter Stephans skade, som kan holde ham ude i tre måneder, og vores salg af Jakob Busk for nylig, så har vi vurderet situationen på målmandsposten.

- Vi er nået frem til, at risikoen for en skade mere er for stor, og at springet ned til vores U19-hold er for langt, hvis det sker, så det her er ingen mistillid til de dygtige keepere, vi har, forklarer FC Københavns manager, Ståle Solbakken.

Stephan Andersen måtte forlade lørdagens træning med en ankelskade, som forventes at koste omkring tre måneder på sidelinjen.

FC København råder ud over Andersen over to målmand i Kim Christensen og Thomas Kaminski.

Men i et forår, hvor klubben jagter sit første danske mesterskab i tre år, har klubben altså vurderet, at der var behov for forstærkning på den vigtige position.

- Det har bare været vigtigt for os at sikre en klassekeeper mere, som kan konkurrere på lige fod med de to andre. Så må vi se, hvem der tager pladsen.

- Vi kender Robin rigtigt godt som person, og vi har set ham masser af gange i aktion for Malmö FF i både den svenske liga, Champions League og for det svenske landshold, siger Ståle Solbakken.

Robin Olsen har både dansk og svensk pas, men valgte i 2014 at spille for det svenske landshold. Han er noteret for to A-landskampe.

/ritzau/