FC København slagtet i Madrid

En ordentlig røvfuld. Det var på forhånd var FC Københavns Nicolai Jørgensen havde frygtet inden mødet med mægtige Real Madrid på Bernabéu. Et nederlag i størrelsen 8-0 var hans definition på sådan en røvfuld. Nu fik FCK så et blidt klask i måsen. De danske mestre tabte 4-0 til det spanske storhold.

FC København havde på forhånd talt om vigtigheden af at holde stand i kampens indledning. Egentlig lykkedes det også, for Real Madrid var langt fra farlige og leverede ingen reelle angrebsåbninger til hverken Benzema eller Ronaldo. Nu er det bare sådan med et hold af Real Madrids kaliber, at de pludselig slår til og scorer ud af det blå, selvom spillet ikke berettiger til det. Det var præcis hvad der skete efter 21 minutter.

Illarramendi slog en lang bold på tværs til venstrebacken Marcelo, der fik masser af plads. Derfor kunne han uden pres sende et indlæg ind på bagerste stolpe, hvor Cristiano Ronaldo kom susende og nemt kunne bringe Real Madrid på 1-0.

Et andet væsentligt element FC København på forhånd havde aftalt at være opmærksomme på var netop at agere køligt, selvom de måtte komme bagud tidligt. Herfra nyttede det ikke noget straks at fare op i den modsatte ende for at søge det udlignende mål. Den plan havde FCK disciplinen til at holde fast i første halvleg ud.

Med lidt held kunne københavnerne faktisk være kommet på 1-1 tæt på pausefløjt. FCK fik hjørnespark, og på den type situationer var de langt fra bange for at satse alt. På sparket nåede Nicolai Jørgensen højest i duellen med Real Madrid-keeper Iker Casillas, og hans hovedstød så ud til at gå i mål. Men inde på stregen stod den lille kroat Luka Modric, og med en besynderlig tæmning fik han reddet forsøget og losset bolden langt væk. Ude på sidelinjen troede FC Københavns cheftræner, Ståle Solbakken, at der var scoret, for han kom styrtende ud af boksen, men ude i det tekniske felt lavede han så et rullefald, da realiteterne nåede ham.

Netop Ståle Solbakken havde lagt op til, at det handlede om at turde spille med Real Madrid på Bernabéu. Af samme årsag havde han overraskende valgt at starte inde med 20-årige Youssef Toutouh. Normalt er han slet ikke førstekandidat til en plads i startelleveren, men Toutouh bliver ifølge Solbakken ikke bange, og de evner var der brug for.

I anden halvleg var Real Madrid nemlig på en mission. Sejren over FCK var så godt som i hus, men en omgang snottet 1-0 duede slet ikke. Normalt ville det spanske mandskab ikke være så forhippet på at blæse FC København ud, men der er begyndende krise i storklubben, og den bedste måde at stoppe sådan en tendens er ved at knuse sine modstandere.

Argentineren Angel Di Maria tog efter 65 minutter initiativ til at fortsætte nedslagtningen. En fiks lille dribletur og et spark bag om støttebenet betød, at Cristiano Ronaldo atter kunne komme farende i feltet og igen score for Real Madrid på hovedstød, og blot få minutter senere var det så oplæggeren Di Maria, der blev til målscoreren Di Maria, da han med et langskud gjorde det til 3-0, og kort før tid til 4-0.

Det blev også kampens endelig resultat, og den totale ydmygelse blev undgået.

Dagens Gossip