FC Midtjylland er ude af Champions League trods sejr

De danske fodboldmestre FC Midtjylland kommer ikke i Champions Leagues gruppespil i år.

Tirsdag aften blev drømmen slukket, selv om midtjyderne vandt 1-0 på udebane over Apoel FC fra Cypern. Sammenlagt sluttede dobbeltopgøret 2-2, men cyprioterne er videre på reglen om udebanemål efter 2-1-sejr i Herning sidste tirsdag.

FC Midtjylland er dog ikke færdige i europæisk fodbold i denne sæson. Holdet flyttes i stedet over og skal spille den afgørende playoffrunde om kvalifikation til Europa Leagues gruppespil.

Midtjyderne fik ellers gode arbejdsbetingelser tirsdag aften med en tidlig scoring og en udvisning til Apoel før pausen, men det nødvendige andet mål blev aldrig scoret.

På forhånd havde FCM-træner Jess Thorup sagt, at der var brug for et mirakel for at sikre midtjysk avancement, men at Thorups mandskab skulle bringe sig foran på en dødbold, kan næppe kategoriseres som et mirakel.

Gennem det seneste år har klubben vist sig at være blandt de allerbedste i Europa til den disciplin, men det var måske gået cyprioternes næse forbi.

For opdækningen var sløset og mangelfuld, da Erik Sviatchenko steg til vejrs efter et frispark fra Jakob Poulsens fod og headede de danske gæster foran allerede i kampens andet minut.

Og betingelserne for at udføre Thorups såkaldte mirakel blev meget bedre kort før kampuret rundede en halv time. Her kom danskerne nemlig en mand i overtal, da Apoel-playmakeren Vinicius fik rødt kort efter en tofodstackling på Pione Sisto.

Før pausen fik FCM dog ikke synderligt meget ud af overtallet i kampen, der blev spillet i over 30 graders varme i Nicosia.

I de første 20 minutter af anden halvleg fik midtjyderne heller ikke noget nævneværdigt ud af at være flere spillere på banen, og derfor valgte Jess Thorup at ryste posen og foretage en offensiv indskiftning.

Sidste sæsons superligatopscorer, Martin Pusic, kom ind i angrebet, mens kantspilleren Daniel Royer gik ud. Dermed havde FC Midtjylland både "Duncan" og Pusic helt fremme i håb om at fremtvinge den nødvendige anden scoring.

Men det var stadigvæk ikke til at se, hvem der var en mand i overtal, og det haltede gevaldigt med at skabe chancer for midtjyderne.

I en sidste desperat satsning hev Thorup anfører Kristian Bach Bak ud til fordel for endnu en angriber i form af den over to meter høje Paul Onuachu.

Heller ikke det træk gav bonus, og FCM er derfor færdig i Champions League.

/ritzau/

Dagens Gossip