FC Midtjylland indleder Europa-togt med spinkel sejr

Skrevet af admin

30/06/2016

Dagens topnyheder

Fodboldspillerne i FC Midtjylland har som det første danske klubhold taget hul på den nye sæson, og midtjyderne kan notere en 1-0-sejr over Suduva fra Litauen som udbytte af premierekampen.

Mødet med litauerne var første kamp i første runde af kvalifikationen til Europa League, og efter at have holdt målet rent i torsdagens kamp i Herning, står FC Midtjylland med fine muligheder for at avancere i turneringen.

Det bør også være et krav mod en alt andet end skræmmende modstander, der tydeligvis er vant til at spille i et lavere tempo, end det de mødte på MCH Arena.

Forwarden Paul Onuachu blev matchvinder for FC Midtjylland med sin hovedstødsscoring ti minutter inde i anden halvleg.

Oplægget kom fra den unge højreback Rasmus Nissen, der kronede en ihærdig indsats med et fint indlæg til den lange nigerianer, der sendte bolden i mål, selv om Suduvas målmand burde have klaret den dårligt placerede afslutning.

Hjemmeholdets tilhængere kunne glæde sig over premieresejren, men ikke over stor underholdning i en kamp, der bar præg af, at FC Midtjylland stadig er i gang med forberedelserne til første superligakamp om godt to uger.

Fraset nogle udmærkede indslag af Pione Sisto før pausen virkede midtjyderne lidt småtunge og uden den vanlige eksplosivitet.

Til gengæld spillede Jess Thorups mandskab med koncentration og stor tålmodighed og formåede langt hen ad vejen at holde gæsterne fra åbne chancer.

Nu venter en returkamp i Litauen næste torsdag, hvor danskerne altså har en spinkel føring at forsvare.

/ritzau/