FC Midtjylland møder Southampton i Europa League

FC Midtjylland kommer på en svær opgave i jagten på en plads i gruppespillet i Europa League.

Fredagens lodtrækning formede sig sådan, at den forsvarende danske mester skal møde Premier League-klubben Southampton fra England.

Kampene afvikles 20. og 27. august. FC Midtjylland spiller på udebane i det første opgør.

Uanset hvad ventede der FC Midtjylland en svær lodtrækning, eftersom holdet var useedet. Southampton var i den svære ende, men Borussia Dortmund - en af de andre mulige modstandere - havde formentlig været en sværere modstander.

Southampton har været blandt de positive overraskelser i Premier League i de seneste sæsoner.

I 2013/14 sluttede holdet på en ottendeplads, og da den nuværende manager, hollandske Ronald Koeman, overtog styringen sidste sommer, formåede han at føre holdet til en syvendeplads i første forsøg.

Succesen i de seneste sæsoner har resulteret i store transferindtægter til klubben. I løbet af de seneste år har klubben solgt Luke Shaw og France Morgan Schneiderlin til Manchester United, mens Liverpool har hentet Adam Lallana og Dejan Lovren i klubben.

Aktuelt råder klubben over målfarlige spillere som Graziano Pelle og Sadio Mané. De scorede henholdsvis 12 og 10 mål i Premier League i sidste sæson.

Den nye Premier League-sæson begynder i weekenden. Inden den første kamp mod FCM skal holdet møde Newcastle og Everton.

I Europa League spillede Southampton sig i playoff-runden med en samlet sejr på 5-0 over Vitesse fra Holland.

FC Midtjylland var oprindeligt en del af Champions League-kvalifikationen, men da midtjyderne røg ud her til Apoel Nicosia tirsdag, blev de overført til Europa League-kvalifikationen, hvor holdet nu er en samlet sejr fra gruppespillet.

/ritzau/

Dagens Gossip