FC Midtjylland nedkæmper Brøndby i premiere

20/07/2014

Rilwan Hassan stod med et dommedagshug for kampens detalje, da FC Midtjylland slog Brøndby 3-1. De blå-gule måtte stille op uden hjemvendte Johan Elmander.

Der var ellers set frem til Elmanders comeback i Superligaen med stor forventning, men halvanden time før kampstart meldte Brøndby ud, at Elmander af private årsager var hastet til Sverige.

Med Elmander ude fik Ariel Nunez chancen fra start på Brøndbys offensive midtbane, men han fik aldrig sat sit aftryk på kampen. Generelt havde de udeholdet svært ved at komme til afslutninger mod et meget aggressivt FCM-forsvar.

Det var ikke kun hjemmeholdets defensiv, der gik aggressivt til værks. FCM's offensive spillere tromlede af sted, så snart de fik muligheden, så Lukas Hradecky i Brøndby-målet kom på overarbejde.

Hradecky havde i løbet af kampen flere store redninger, men fem minutter før pausen måtte han give fortabt, da Rilwan Hassan med et dommedagshug fra 25 meter flugtede bolden over i det fjerneste hjørne.

I FCM-målet havde unge Jakob Haugaard fået chancen efter Jonas Lössls skifte til franske Guingamp. Haugaard var kampen igennem sikker i sine indgreb, og var dygtig til at hjælpe sit forsvar i luftrummet.

Slaget om midtbanen blev suverænt vundet af FCM, anført af Izunna Uzochukwu og Jakob Poulsen. Både offensivt og defensivt overmatchede de Thomas Kahlenberg og Martin Ørnskov centralt på banen, og det blev afgørende for kampens udfald.

Det var da også efter opspil fra midtbanen, at FCM kom på 2-0. Izunna trak mellem Kahlenberg og Ørnskov, og på nigerianerens stikning scorede Morten "Duncan" Rasmussen sikkert.

Duncans modstykke i den anden ende, Simon Makienok, var anonym i 65 minutter, men med et giftigt hug fra kanten af feltet fik han reduceret ulvenes føring til et enkelt mål.

Mere end en sølle trøst blev Makienoks mål dog ikke, for i kampens døende minutter bragte store Paul Onuachu FC Midtjylland på 3-1, hvilket også blev kampens resultat.

Brøndby må rejse fra Herning uden point, mens de ambitiøse midtjyder kan notere en perfekt start på sæsonen både spillemæssigt og pointmæssigt.