FC Midtjylland taber for første gang i denne sæson

26/10/2013

En underholdende kamp i Farum Park faldt ud til FC Nordsjællands fordel, da hjemmeholdet overraskende hev alle tre point hjem til kontoen med en 2-1-sejr over ligaens nummer et.

Dermed rykker sidste års vicemestre op over nedrykningsstregen i Superligaen. Resultatet betyder samtidig, at FC Midtjylland for første gang i denne sæson går fra banen uden point.

Hjemmeholdet fik den klart bedste start på kampen og sendte FC Midtjyllands keeper Jonas Lössl på overarbejde i kampens første kvarter med flere nærgående forsøg.

Sjællænderne manglede dog den sidste skarphed, og det var derfor FCM, der kunne sparke sig i front, da Sylvester Igboun passerede Martin Hansen i FCN-målet med et hårdt spark fra venstre side af straffesparksfeltet i kampens 25. minut.

Knap 10 minutter senere fik midtjyderne underkendt et mål, da dommer Jakob Kehlet vurderede, at der blev begået frispark mod Martin Hansen.

Herfra gik det stærkt, og et hurtigt løb fra Patrick Mtiliga splittede jydernes forsvar, så han kunne sende en bold ind over til Anders Christiansen, der udlignede til 1-1 efter 38 minutters spil til stor jubel for de fremmødte fans.

FC Nordsjællands cheftræner, Kasper Hjulmand, måtte se med fra tribunen med karantæne. I stedet var det Flemming Pedersen, der havde hovedansvaret for at kommandere med de sjællandske tropper fra sidelinjen.

I anden halvleg brændte både FC Nordsjælland og FC Midtjylland store chancer, der på andre dage sagtens kunne have endt i målet. På den måde holdt de to holds målmænd kampen spændende.

I 85. minut kunne Patrick Mtiliga dog igen sende en assist af sted foran de 5911 tilskuere efter et flot angreb, da indskiftede Oliver Thychosen bragte FC Nordsjælland foran 2-1.

Det var tæt på en udligning i kampens døende minutter, da den indskiftede FCN-forsvarsspiller Andreas Maxsø var centimeter fra et score selvmål.

Sejren sender FC Nordsjælland væk fra nedrykningsstregen, hvor holdet har rodet rundt efter en katastrofal sæsonstart.

FC Midtjylland kan dog allerede få revanche onsdag, når de to hold tørner sammen igen i Farum Park. Her skal der kæmpes om en plads i pokalturneringens kvartfinaler.