FC Midtjylland tager guldet efter nullert i Slagelse

FC Midtjylland har fejret klubbens første mesterskab siden søndagens sejr over FC København, men først torsdag blev guldet definitivt sikret.

Med 0-0 på udebane mod FC Vestsjælland er det nu matematisk umuligt for FCK at indhente midtjydernes forspring på 10 point med tre spillerunder tilbage af sæsonen.

Det nykårede mesterhold havde det svært i Slagelse, hvor hjemmeholdet kæmper for at redde endnu en sæson i Alka Superligaen.

Selv om FCM satte værterne under tryk i lange perioder, så svarede FC Vestsjælland godt igen.

Efter en halv time kørte Peter Nymann længe rundt med bolden foran midtjydernes straffesparkfelt, og kun en stærk redning fra FCM-keeper Jakob Haugaard forhindrede en scoring på Nymanns hårde og yderligt placerede skud.

Derudover have vestsjællænderne flere friske forsøg fra blandt andre Jan Kristiansen og Marc Dal Hende.

FCM-træner Glen Riddersholm stillede med ændret midtbane uden den karantæneramte Tim Sparv og svenske Petter Andersson. En af de nye var det blot 17-årige stortalent Mikkel Duelund.

Derudover begyndte Pione Sisto, der søndag scorede og lagde op til et mål mod FCK i sin comeback-kamp, på bænken.

De delvist påtvungne og selvvalgte ændringer pillede lidt af brodden ud af midtjydernes offensiv, hvor det meste løb ud i ingenting.

Før pausen havde unge Mikkel Duelund et fint forsøg, og i begyndelsen af anden halvleg trykkede Erik Sviatchenko et hovedstødsforsøg på stolpen i forbindelse med et hjørnespark.

Efter en times spil sendte Glen Riddersholm både Pione Sisto og Petter Andersson på banen. Den måske kommende landsholdsdebutant Sisto manglede dog den magi, han havde i weekenden.

10 minutter før slutfløjt havde han mulighed for at spille Jakob Poulsen helt blank foran mål, men afleveringen sad lige i fødderne på en FC Vestsjælland-spiller.

Torsdagens opgør mellem top og bund mindede i store dele om en kamp i Slagelse for et år siden. Dengang spillede AaB 0-0 mod FC Vestsjælland og sikrede sig med et enkelt point DM-titlen.

På tilskuerpladserne var der ikke megen guldfest med blot 2432 tilskuere på Harboe Arena. En gruppe tilrejsende FCM-tilhængere gjorde dog sit til at skabe lidt guldstemning med slagsange kampen igennem.

FC Vestsjælland ligger under nedrykningsstregen med 29 point. Sønderjyske slog senere torsdag aften Esbjerg 3-2. Det betyder, at Sønderjyske har 36 point, mens Esbjerg har 34.

Vestsjællænderne skal i de tre sidste spillerunder møde Sønderjyske, Esbjerg og bundproppen Silkeborg.

/ritzau/

Dagens Gossip