FC Nordsjælland forværrer Sønderjyskes krise

09/11/2013

Sønderjyske blev tilføjet det sjette nederlag på stribe, da FC Nordsjælland vandt 3-0 i Farum Park. Hjemmeholdet rykker med sejren over nedrykningsstregen, mens Sønderjyske nu har syv point op til Esbjerg lige over stregen.

FC Nordsjælland virkede til at have fået skuden på ret kurs, indtil holdet i sidste weekend tabte 0-4 til FC København. Lørdag aften fik vicemestrene dog bevist, at nedturen i Parken var en enlig svale.

Mod et modløst og tandløst Sønderjyske-mandskab tog hjemmeholdet med det samme taktstokken - anført af en storspillende Joshua John på venstrekanten.

Sønderjyskes Florian Hart fik slet ikke fundet Johns håndtag, og østrigeren havde generelt en frygtelig aften i Farum. Midt i første halvleg begik han således et straffespark på Kim Aabech, som selv bragte FCN på 1-0.

Igen og igen angreb Nordsjælland stakkels Hart, og kort før pausen førte fikst kombinationsspil mellem Aabech og John i Harts side til, at John kunne gøre det til 2-0.

Sønderjyske-træner Lars Søndergaard så en smule rystet ud ved udsigten til sjette nederlag på stribe. Hans taktiske dispositioner op til kampen havde tydeligvis ikke den ønskede effekt, og mulighederne på bænken var stærkt begrænsede.

Frustrationen bredte sig på Sønderjyske-mandskabet, jo længere kampen skred frem, mens FCN's spillere virkede i fuld kontrol. De to mål i første halvleg blev i tillægstiden toppet af endnu en Joshua John-scoring, så sejrscifrene kom til at lyde på 3-0.

FC Nordsjælland rykker med de tre point over stregen på bekostning af FC Vestsjælland, mens Sønderjyske nu har seks point op til stregen.