FC Nordsjælland vil hakke på den korte bane

Superligaens første runde er ikke ulig de indledende etaper i Tour de France. Som et nervøst felt er der overraskende resultater i sæsonens begyndelse, indtil holdene finder rytmen. Det hold, der oplevede det blodigste styrt på første ’etape, var FC Nordsjælland med et 0-4 nederlag i Esbjerg.

Cifre, der ikke taler for gentagelser af de to seneste sæsoners guld- og sølvmedaljer, men sportschef Jan Laursen beder om tålmodighed for et hold, der har gennemgået en stor udskiftning på spillersiden og trækkes med skader blandt flere nøglespillere.

- Vi går ind til denne sæson med åbne øjne og er forberedt på, at den udskiftning i truppen, vi har været igennem de seneste 14 måneder siden guldtriumfen, selvfølgelig giver træner-teamet nogle udfordringer på den korte bane, siger han.

- Udfordringer, der primært handler om at få spillet holdet sammen på samme flydende vis, som vi har vænnet os til de seneste sæsoner. Når vi samtidig har været ramt af skader hos seks-syv spillere, der normalt ville være blandt emnerne til startopstillingen, er det på mange måder et helt nyt hold, der skal finde en fælles rytme. Det skal vi som ansvarlig ledelse naturligvis have forståelse for.

Problemet er bare, at der allerede i næste uge venter en kvalifikationskamp frem mod Champions Leagues gruppespil mod mægtige Zenit fra Rusland, men Jan Laursen forventer en reaktion fra det sårede FCN-hold allerede på fredag, når Viborg gæster Farum. Her skal hjemmeholdets ti års jubilæum fejres med tre point.

- Esbjerg-kampen er et udtryk for de udfordringer, vi vil have, når der skal spilles et nyt hold sammen. Det kommer uden tvivl til at hakke lidt i indledningen, men vi har helt rolige hænder på rattet og vil stille og roligt spille os ind i turneringen. Det er dog også vigtigt at understrege, at det i dag ligger dybt i vores klubs dna, at et så negativt resultat skal revancheres hurtigst muligt, hvilket også skal kunne ses på fredag mod Viborg, forklarer Jan Laursen.

- Det ligger også i vores klubkultur, at udfordringer er til for at blive løst, og med den kvalitet, vi har i truppen, det potentiale, der er i både de nye, de unge og de etablerede spillere og med et meget stærkt trænerteam, glæder jeg mig meget til at følge udviklingen i spillet og resultaterne gennem sæsonen.

FCN er ikke blot i færd med at integrere nye spillere som Martin Vingaard og Jens Stryger Larsen på holdet, men er samtidig i færd med en proces, hvor der centralt på banen skal spilles med et hurtigere omstillingsspil. Den opgave sammenholdt med fravær af nøglespillere kan koste allerede i næste uge, når russerne kommer, men det er den pris, som den kompromisløse nordsjællandske model kan koste.

- Vi gør tingene på vores måde, hvilket også indebærer faser med tålmodighed, hvor nye spillere og egne talenter får tid til at udvikle sig med holdet. I takt med at det sker, og vi får spillere tilbage fra skader, kommer vi også til at se et stærkere FC Nordsjælland-hold med nye facetter i spillet, siger Jan Laursen.

Og måske er alt bare, som det plejer i FCN. For to år siden startede de med et point i de tre første kampe, blev spået som nedrykkere og endte med guldet.

Dagens Gossip