FC Porto tog første stik mod Napoli

13/03/2014

To af favoritterne til Europa League-trofæet tørnede torsdag aften sammen i turneringens første 1/8-finaleopgør.

Hjemme på Estádio do Dragão sejrede portugisiske FC Porto, der vandt turneringen i 2011, med 1-0 over italienske Napoli, der havde kvalificeret sig til 1/8-finalerne på bekostning af Michaels Laudrups tidligere klub Swansea.

FC Portos colombianske Jackson Martinez scorede kampens eneste mål efter 57 minutters spil.

I Schweiz tog Basel imod østrigske Red Bull Salzburg, der imponerede stort i 1/16-finalen ved at slå Ajax med samlet 6-1.

Kampen var - modsat Salzburgs tidligere kampe - på det nærmeste blottet for højdepunkter, og de to holds målmænd behøvede næppe at gå i bad efter kampen. Det endte 0-0 efter en langgaber.

Spanske Valencia havde omvendt ingen problemer på udebane mod Ludogorets fra Bulgarien. Det endte 3-0 til spanierne, der endda fik den maliske midtbanespiller Seydou Keita udvist efter blot 24 minutters spil.

Antonio Barragan, Federico Cartabia og forsvarsspilleren Philippe Senderos scorede målene for Valencia.

Der er returopgør på torsdag den 20. marts.