FC Vestsjælland frygter fortid og gummiben

En sejr over Hobro torsdag, og sagen er bøf. Så skal Slagelse-klubben for første gang nogensinde spille i Superligaen.

- Vi skal holde koncentrationen og tage det sidste skridt. Man har tidligere set i 1. division, at AC Horsens og Fredericia er snublet på kanten af oprykning, og der skal vi helst ikke ende med gummiben. Den del af historien må vi gerne tage ved lære af og få gjort arbejdet færdigt, siger klubbens direktør, Gert Hansen.

Det er ikke kun historiske oprykningskiks, som FC Vestsjælland skæver til. Tidligere tiders oprykkere, der har satset stort og efterfølgende er endt i et økonomisk sort hul, ønsker 1. divisions tophold heller ikke at kopiere.

- Vi skal ikke ende i en situation som eksempelvis Vejle, der i december måtte opsige hele sin organisation. Uanset om vi rykker op eller ej, skal det gøres økonomisk forsvarligt. Vi er i færd med en seksårsplan, og her på femte år af den plan er vi tæt på oprykning, og sker det, jamen så er det et år før tid, siger han.

Gert Hansen erkender, at Superliga-fodbold vil kræve nyt blod i truppen, og klubledelsen er klar til at give træner Ove Pedersen midler til indkøb, hvis oprykningen lykkes.

- Deltagelse i Superligaen vil give os en masse tv-penge, så vi kan give Ove Pedersen penge til at forstærke holdet, fordi det skal vi. Ellers får vi det svært, men vi skal ikke satse hele butikken. Vi har eksempelvis valgt at outsource marketing og regnskabsdelen for ikke at blive for tungt belastet her, og Slagelse kommune har sørget for, at vi har et Superliga-parat stadion.

Og så er det ellers på med festbrillen. Torsdag forventer FC Vestsjælland et tætpakket stadion.

- Vi har ligget på et snit på 3.000 tilskuere her i foråret. Jeg tror, der kommer op mod 6.000 på torsdag. Det er trods alt et fodboldtosset område, og det er længe siden, der har været top-fodbold på disse kanter, siger Gert Hansen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip