FCK-anfører efter pokalsejr: AGF's fans pressede os

FC København kunne torsdag aften for syvende gang i klubbens historie løfte pokalen, da de besejrede AGF 2-1 og vandt dette års pokalfinale.

- Det er skønt. Det er jo altid et mål for os i FCK at vinde, så det er dejligt, når vi indfrier forventninger, siger FCK-anfører Thomas Delaney.

Men selv om FCK var favoritter til at tage pokaltitlen inden kampen, så var det ikke en nem opgave.

Cirka 18.000 tilrejsende fans fra Aarhus hjalp AGF-spillerne på banen med at give københavnerne kamp til stregen.

- Jeg elsker at spille i et fyldt Parken, men jeg foretrækker, at 80 procent af dem er FCK-fans, og sådan var det ikke i dag.

- Man kunne godt mærke på banen, at AGF havde mange med fra Aarhus. Det er altid bedre at have vind i ryggen, end vind fra alle sider, siger Thomas Delaney.

Efter at Nicolai Jørgensen havde bragt FCK foran efter en halv times spil, lykkedes det Morten "Duncan" Rasmussen at udligne for AGF kort før pausen.

Cirka et kvarter før tid scorede William Kvist til 2-1 og sikrede dermed FCK pokalen.

- Vi havde forventet, at det ville blive svært, og det blev det. Med den kulisse i AGF's favør, så var det ikke en nem kamp, og AGF kom også med frie tøjler, så det tog os lige 45 minutter at få det kontrolleret, siger FCK-anføreren.

- Det handlede for os om at holde tempoet højt, og så vidste vi, at vi var så gode og i så god fysisk form, at vi kunne køre dem trætte. I anden halvleg havde vi mange perioder, hvor vi kontrollerede kampen, siger han.

I alt var 35.828 tilskuere mødt frem til torsdagens pokalfinale i Parken. Det er det højeste antal tilskuere til en pokalfinale siden 2004, hvor FC København mødte AaB.

/ritzau/

Dagens Gossip