FCK-angriber risikerer at blive smidt ud af Danmark

Så klart er reglerne beskrevet af Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering under Udlændingestyrelsen. På styrelsens hjemmeside kan man om udenlandske sportsfolks muligheder for at få arbejds- og opholdstilladelse i Danmark læse følgende:

"Det er ens eget ansvar at få en arbejdstilladelse, hvis reglerne kræver det. Hvis man som udlænding arbejder ulovligt i Danmark, kan man udvises af landet, og både udlænding og arbejdsgiver i Danmark kan straffes med bøde eller fængsel."

FC København-sportsdirektør Carsten V. Jensen fortalte selv i søndags, at man var klar over, at man havde brugt Adi ulovligt, da han spillede med i 1-1-kampen mod FC Vestsjælland. Men sportsdirektøren forholdt sig til, at man havde en DBU-godkendt spilletilladelse, ligesom han bekræftede, at man før havde brudt reglerne på området. Han frygtede heller ikke repressalier.

- Jeg tror nu ikke, at det bliver til fængsel, men i så fald må jeg jo tage en for holdet, sagde han til TV3.

Nu har FCK så fået et andet syn på sagen. Efter et møde med politiet tirsdag er man blevet gjort opmærksom på mulige konsekvenser af den ulovlige brug af Adi, som gør, at klubben altså nu hverken lader ham træne eller spille.

Hos FCK vil man ikke fortælle, hvad det er politiet har gjort opmærksom på, men udlændingestyrelsens egen beskrivelse af reglerne slår altså fast, at der ultimativt kan blive tale om en udvisning af spilleren samt bøde eller fængselsstraf til arbejdsgiveren.

Dagens Gossip