FCK budgetterer med Europa League og overskud

Parken Sport & Entertainment, selskabet bag fodboldklubben FC København, kom ud af 2015 med et underskud før skat på 46 millioner kroner.

Det skyldes blandt andet, at FCK i denne sæson ikke deltog i et europæisk gruppespil.

Forventningen til regnskabet var et underskud på mellem 45 og 45 millioner kroner før skat, hvilket allerede blev meldt ud sidste år.

- Resultatet er 61,8 millioner kroner lavere end i 2014, hvilket primært skyldes, at FC København ikke har deltaget i Uefa Europa League 2015 og havde højere avance ved salg af kontraktrettigheder i 2014.

- FC København vandt i 2015 DBU Pokalen og opnåede en andenplads i Superligaen. Holdet kvalificerede sig ikke til gruppespillet i Uefa Europa League 2015/16, hvilket ikke var tilfredsstillende, lyder det i årsrapporten.

Omsætningen i 2015 var 1090 millioner kroner for Parken Sport & Entertainment, der ud over FCK også har feriecentret Lalandia, fitnesskæden Fitness.dk samt kontorejendomme i Telia Parken som forretningsområder.

Omsætningen faldt med omkring 34 millioner kroner i forhold til 2014, hvilket ikke mindst skyldes den manglende deltagelse i Europa League-gruppespillet.

Selskabet forventer, at omsætningen for 2016 kommer til at ligge mellem 1200 og 1250 millioner kroner, og at regnskabet kommer til at vise et overskud på mellem 45 og 55 millioner kroner før skat.

- Heri indgår forudsætning om deltagelse i gruppespil i Uefa Europa League, lyder det i årsrapporten.

FCK ligger i øjeblikket på en sikker førsteplads i Alka Superligaen.

Klubben har 45 point for 21 kampe, hvilket er ni point flere end Sønderjyske på andenpladsen.

Hvis FCK som ventet vinder DM-guld, skal klubben i første omgang deltage i kvalifikationen om at komme med i Champions League.

Egenkapitalen i Parken Sport & Entertainment udgjorde ved årsskiftet 970,4 millioner kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip