FCK er i pokalkvartfinalen efter overarbejde

Skrevet af admin

29/10/2015

Mest læste i dag

FC Fredericia havde masser af ære af kampen, men det er FC København, der kan rejse hjem med størst tilfredshed, efter at hovedstadsklubben kvalificerede sig til kvartfinalen i DBU Pokalen med en 2-1-sejr i fæstningsbyen.

Men storfavoritterne måtte bruge mange kræfter og fik forlænget arbejdsdagen med 30 minutters overtid, inden avancementet var sikret på Kasper Kusks sejrsmål.

Fredericia-træner Ove Pedersen greb tingene an med et tremandsforsvar og to defensivt indstillede wingbacker, og med den formation lykkedes det langt hen ad vejen at holde storfavoritterne under kontrol.

Fremme lurede Oliver Feldballe og Brent McGrath på kontrastød, og østjyderne kom også frem til et par halve chancer, inden det gik galt i den anden ende.

Tilbagevendte Danny Amankwaa tog et træk på tværs uden for feltet og sendte et skud af sted.

Det så umiddelbart harmløst ud, men bolden strejfede en Fredericia-forsvarer og fik en stor afretning, så hjemmeholdets U21-landsholdsmålmand, Jeppe Højbjerg, var chanceløs.

Men målet knækkede langt fra Fredericia, der fortsatte i samme mønster og var med til at skabe en fin pokalkamp.

To minutter før pausen sørgede Nikolaj Hagelskjær for jubel på Monjasa Park, da han udlignede med et velplaceret, fladt spark fra kanten af straffesparksfeltet.

Ståle Solbakken reagerede i pausen ved at skifte to mand ud, men anden halvleg kunne ikke leve op til første i underholdningsværdi.

Største chance fik Kasper Kusk, der afsluttede lige på Jeppe Højbjerg i sidste minut af den ordinære spilletid, men Kusk tog altså senere revanche med sejrsmålet.

FC København er dermed det femte superligahold, der er klar til kvartfinalerne. De øvrige er AaB, AGF, Randers og Sønderjyske.

Senere torsdag aften mødes HB Køge og Brøndby i den sidste 1/8-finale.

/ritzau/